60 nm to go till Fatu Hiva på Marquesas

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sat 10 Apr 2010 09:44
pos 10:42 S 137:39 W
 
Vi har nu varit utan vind sedan igår natt, och tyvärr måste vi nu gå för motor sista biten för att komma fram i rimlig tid. Vi går alltså nu för motor i natten på ett nästan helt spegelblankt hav och har cirka 60 nautical miles (10 timmar) kvar till Fatu Hiva, och vår ankringsplats som heter Hanavave "bay of virgins", mycket passande för oss.
 
Enligt piloten en av de allra vackraste ankringsplatserna på jorden...vi får se när vi är framme. Vi kommer att vara framme runt 09.00 på lördags morgonen lokal tid. Lokal tid i Marquesas är 9.5 timmar efter UTC( Greenwich) vilket innebär 10.5 timmars skillnad  till Sverige nu. Så runt 20.00 lördagen den 10 April svensk tid bör vi vara framme i Fatu Hiva.
 
Allt är väl ombord, och vi fångade en liten Mahi Mahi (guldmakrill) idag som vi åt till lunch. Annars väntar vi på den store blue marlin...
 
Vi är första båt i BWR fältet sedan ungefär halva sträckan från Galapagos (Vi har ju mest haft "Natibou" väder!, dvs härliga seglningsvindar), så vi blir första båt att komma fram till Marquesas. Nästa båt kommer in på söndagen. Men dem flesta båtarna kommer att komma in om cirka 3 - 6 dagar från nu, så för dem blir det väldigt frustrerande med brist på vind. Dem har för lång sträcka kvar för att kunna gå för motor, och att ligga still med segel som slår fram och tillbaka i gammal sjö är iinte roligt alls. 
 
Ska bli skönt att komma fram nu, tröttheten (fysiskt och mentalt) är ganska påtaglig för oss båda. Det tar på ordentligt att gå skift med bara någon timmes sömn i sträck i mer än 2 veckor nu. Men vi vill inte ha det på något annat sätt! Vi är trötta, men vi har ett happy ship!  
 
/Hans