Anse de Sainte Barbe 11 maj

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sun 11 May 2008 16:56
Anse de sainte Barbe 11 maj
 
position 41:50.95N 8:45.80E
 
Pelle o Elisabeth har nu anlänt ombord, och det ska bli riktigt kul att segla med dem. Pelle har skrivit det mesta av texten och tagit ett antal av bilderna också från hela perioden ombord från den 11 maj till den 17 maj.
 
Elisabeth - en glad o trevlig tjej - det syns ju över hela ansiktet! Räkna dem söta smilgroparna bara!
 
 
 
Monica och Elisabeth solar på fördäck - med samma bikinileverantör.
 
 
Pelle o Hans, med vår vackra nya röda spinnaker i bakgrunden. Jag förstår inte hur Pelle har fått behålla både hår och hårfärg så länge. Kanske på grund av att han är läkare - och har en buddy som plastikkirurg...eller bara bra genbank.
 
 
 
Den här bilden tog Pelle direkt på datorskärmen. Det visar vårt navigationsprogram MaxSea. Färgerna är vatten temperatur. Linjerna är isobarer (lika lufttryck) och dem små vimplarna visar vindriktning och vindhastighet. Vår båt liger som ni ser mitt i Ajaccio - vilket skulle bevisas!? Visste du inte det Hans? 
 
 
Pelle skriver:
 

"11 Maj 2008 Ajaccio- Anse Ste Barbe

Äntligen lite sol, tänkte jag efter en ovanligt kall vår i Malmö.  Precis när planet gör en tvär gir för att komma ner på den lilla flygplatsen nedom de snöklädda bergen på korsika, tonade det upp sig svarta moln i horisonten. Vi bad taxichauffören att styra mot hamnen. Vilken hamn? Det fanns tre hamnar i lilla staden Ajaccio mitt på Korsikas västkust. Jag slår på telefonen och möts av ett SMS, vi ligger i port Vieux - Utmärkt. Väl inne hittade vi snabbt båten, samt Hans cyclande på sin nya Brompton cycel- stort fräckfaktor. Jätteskoj att ses. Natibou såg ut som en 15 meters UFO med mast på. 

 

 

Vi tilldelades babord sida. Tre kabysser med dusch inte illa! Jag och Elisabet valde babord bakkabyss. Hans och Monika styrbord bakkabyss. Hans berättade att de dagen före blivit bordade av Franska kustförsvaret samt att det låg en helikopter ovanför och hovrade ett långt slag. Ölen på Korsika heter Pietra och hade en annorlunda smak av kastanj-god. Vi gjorde en kort seglats över till Anse St Barbe. Där vi fick leta en del innan vi hittade en öppen restaurang nu under lågsäsong. Det serverades tonfisk med Rosé- Gott Enormt mycket lukter så här på försäsong när vi går till och från restaurangen."