hårt väder, men allt OK ombord på Natibou, E TA Galle torsdag nu

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 11 Jan 2011 01:06
pos 8:55N 83::38E
 
11 januari klockan 0800
 
Vi har nur sedan en tid befunnit oss i ett intensivt lågtrycks system öster om Sri Lanka. Vi försökte gå norr och runt lågtrycket, men misslyckades så vi har nu en lång långsam segling in till Galle på Sri Lanka. Det blir rakt motvind i hög sjö och intensivt regnande hela tiden, och vi gör bara runt 2 - 3 knop i snitt. Vi kommer därför inte att komma fram under onsdagen, utan det blir nog sannolikt under torsdagen.
 
Vi har cirka 220 distansminuter kvar.
 
Annars fungerar allt väl på Natibou, men vi är väldigt, väldigt trötta nu. Vi seglar tillsammans med 3 andra BWR båtar (Bionic, Naughty boy 2 och Moonshadow), som ligger alldelses intill oss och via radio har vi kontinuerlig radio kommunikation mellan oss - vilket känns tryggt och bra.
 
/Hans