Har just lämnat Phuket, 7 - 8 dagar till Sri Lanka

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 4 Jan 2011 18:07
pos 7:46N 97:36E
 
Kurs 268 grader, fart 5 knop för motor
 
Vi har just lämnat Sri Lanka vid fem tiden i eftermiddags den 4 Januari, kurs mot Sri Lanka. Vi kom ner från ett väldigt vintrigt Sverige den 1 Januari, och har bunkrat båten med allsköns delikatesser, vatten, öl och diesel. Allt fungerar väl på båten och motorerna är nyservade.Två dagars tvättning av båten + en dags bottenslipning av all slime/havstulpaner som har behagat fastna på båten. Vi har ett fint högtryck nu, men tyvärr inga eller mycket svaga vindar. Prognosen för dem fem närmaste dagarna är tyvärr densamma - dvs mycket lätta vindar. Det ser till och med ut som vi får kryssa i lätta vindar dem två sista dagarna.
 
Men vi får väl njuta av sol och stjärnklara nätter, om vi inte får segla!
 
ETA (estimated time of arrival) till Sri Lanka är nu cirka den 12 - 13 Januari.
 
Och vi som såg fram emot att få segla i en efterlängtad härlig nordost monsun som "alltid" blåser lagom den här tiden på året, just här där vi är nu - utan vind :(
 
/Hans