Segling med Jan o Benne i port Napoleon - bilder o text

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 22 Apr 2008 11:41

Port Napoleon

Position 43:22.60N 4:50.00E

 

Min bror Jan och min pappa Benne kom ner till Port Napoleon sent på kvällen den 22 April. Dagen efter kom den franske segelmakaren Bernard (jättetrevlig och service minded) med de nya seglen, perfekt timing för en första provsegling med nya seglen! Vi fick några fina dagar med en hel del blåst, som mest runt 17 m/s – men båten kändes hur trygg som helst även i dessa kulingvindar. Även min skeptiske fader var ordentligt imponerad!!

Pappa vid ratten, och Jan bredvid – dem är inte så olika, några år och lite midjemått bara   ;-))

WEB natibou April o Maj 2008 00796.jpg

Jag och Bernard samspråkande, förmodligen om de nya seglen – som passade perfekt, vi seglade direkt upp i 12 knop!

natibou April o Maj 2008 100.JPG

Pappa och Jan igen

WEB natibou April o Maj 2008 007100.jpg

 

Båten fungerade till full belåtenhet även under segel (jag köpte ju båten på land – och hade aldrig seglat den innan köpet!). Inte speciellt professionellt kanske, men båtens rykte var/är så starkt att det inte var någon större chansning. Outremer’s förnämliga seglings egenskaper är väl dokumenterade och kända sedan lång tid tillbaka. Vi flög hem till Sverige alla tre på eftermiddagen den 26 April och lämnade båten i Port Napoleon – nu klar för en längre semestersegling i Medelhavet . Jag flög hem för ett affärsmöte (styrelsemöten), och för att hämta med mig Monica för vår långsegling i Medelhavet hela sommaren 2008! Nu börjar det på riktigt!