2:a dagen ut från Vanuatu

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 10 Aug 2010 15:26
pos 16:57 S 163:02 E
 
Onsdag 11:e Augusti 2010 lokal tid 0100, två dagars segling västerut från Vanuatu mot Australien:
 
Blåsigt och skumpigt med vindar mellan 30 och 40 knop - men från rätt håll OstSydOSt. Vi har som vanligt, får man nog säga, kört sönder headboarden (som håller fast toppen av storseglet till masten och fallet) och mastskenan till storen igen. Jag har nu bestämt mig för att byta hela systemet med skenana/travarna och fästena när vi kommer til Australien - vi har kontinuerligt haft återkommande problem med skenan.
 
Under dagen har jag lagat stjälva headboarden  med dem reservdelar som vi har ombord, men skenan förblir trasig över 2:a revets position på masten. Men just nu använder vi bara genuan, och dessutom inrullad halvvägs för det blåser för mycket. Så vi kan nästan segla normal båtfart även om det mojnar lite - men irriterande är det allt. Jag var uppe tre dagar i masten och skruvade dit 4:a nya skenor i Vanuatu - till ingen nytta uppenbarligen.
 
Blåsiga seglarhälsningar,
 
Hans från nattpasset mellan tisdag o onsdag