Fakarava den tredje och sista atollen i Tuamoto

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Wed 5 May 2010 11:00
pos 16:03 S 145:37 W
 
En av våra favorit ställen kom vi till på Fakarava. Vi gick in genom det södra mindre använda passet, och kom fram till en liten by med en härlig gemyt. En restaurang, en dykkille, en kyrka och ett reinkarnation av Neptunus enligt Susanne.
 
 
Rev passagen in till Fakarava.
 
 
Kyrkan.
 
 
 
Restaurangen.
 
 
Dykstället, här jag o Susanne. Susanne tog modet till sig och gjorde ett så kallat driftdive här genom passagen. Man går i vattnet ute i havet och sedan följer man strömmen in i lagunen. Dvs man behöver nästa inte simma alls - det är bara att glida med strömmen och se allt passera revy.
 
 
Och sist men inte minst Neptunus själv till höger på bilden, som bjöd in oss alla båtar som låg för ankar där till sitt hem och exklusiva resort på en liten Motu (sandatoll). Han hade spenderat 28 år att bygga det själv. Det var verkligen paradisiskt enkelt men samtidigt lyxigt. Han charmade damerna också.  
 
 
Självklart hittade Monica en katt där också, eller så var det katten som hittade Monica.