Vi har förhoppningsvis nått passadvindarna till slut 2 3.00 Måndag natt position 25:10N 18:07W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 17 Nov 2009 01:48
 
Sitter nu på mitt nattpass igen, mamma sover sött i bingen. För två timmar sedan så verkar det som vi har kommit fram till passadvindarna slutligen efter mycket fram och tillbaka med lätta vindar ända sedan Lanzarote. Surfar nu fram i kolsvarta natten med två rev i storen i 8 knop, och allt fungerar mycket bra ombord - inga problem alls faktiskt ännu. Det brukar ju alltid vara ngt tekniskt som man får jobba med, så det kommer säkert något. Härliga soliga dagar, men då och då kan det komma elaka så kallade "squalls" med hårdare vindar, men dem syns bra på radarn så vi kan reva ner i god tid innan.
 
Såg ditt sms Stina, det pep till i hela båten och både mamma o jag slängde oss på sat tfnen - det är alltid lika kul att få ett litet meddelande när man är "lonely out here". Men vi trivs bra ihop på tu man hand mammi o jag, det har vi alltid gjort. Hon är faktiskt jätteduktig och har snart läst alla mina böcker om havssegling, Mårtenssons bok mm mm, hon är verkligen på om allt möjligt.
 
Väder prognosen ser mycket bra ut för dem närmaste 5 dagarna, Nordost till ost runt 12 - 15 knops vindar (6 - 8 m/s), vilket är mumma!
 
/Hans