3 dagar kvar till Tongatapu - och ingen vind!

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sun 13 Jun 2010 11:54
pos 19:40 S 170:02 W
 
Lördag den 12:e Juni klockan 0200 lokal tid och cirka 300 distans kvar att gå till Tongatapu som är ön där Tongas huvudstad Nukualofa ligger.
 
Allt väl ombord, vi planerar att anlända till Tongatapu den 16 juni mitt på dagen (vi förlorar en dag när vi passerar datumgränsen). Dock ingen vind och nu på natten så måste vi gå för motor hela tiden - vilket inte är så kul. Vi går just nu rakt västerut i 5 knop under järngenuan.
 
Vi har en stor högtrycksrygg alldeles söder om oss som endast sakta rör sig österut. Det ger oss kanonfint väder, sol från blå himmel på dagen och kristallklar natthimmel - men ingen vind. Men det ser ut som vinden kommer till oss om cirka 24 timmar, och då från sydost vilket blir bra för oss.
 
 
/Hans