kort status rapport 18 januari från Martinique Västindien

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 18 Jan 2010 16:05
Vi är just nu på ett inernetcafe i Le Marin på Martiniques sydkust, och vi ska just lämna ön Martinique, och Västindien! om någon timme. Vi går direkt mot Bonaire ("ABC-öarna utanför Venezuela"), vilket är ungefär 450 sjömil. Vi beräknar att komma fram runt den 21:a Januari mitt på dagen.
 
Vi har spenderat helgen efter det att Monicas systrar Marrita och Inga lämnade oss i fredags, med att dels underhålla båten på dagtid, och "festat" på kvällarna. det har varit ett bra drag här på kvällarna med steelband och uppträdanden.
 
Allt är väl ombord och underhållet som gjorts är en ny VHF radio installerad, ny VHF antenn i masten, ny VHF kabel genom hela masten, SSB antennen lagad, justerat spridarvinklarna, mast inspektion, städning invändigt o utvändigt, köpt gasolflaska fransk standard!! - sista chansen innan Tahiti, diesel, vatten, mat, bensin till jollen, nya linor till dingy däverten, ny ankarsvivel, etc etc....En jordenruntseglares vardag - också!
 
Nu är det bara Hans o Monica ombord igen, vi saknar redan våra barn och vänner som har besökt oss här i Västindien - det har varit en härlig tid - men nu känner vi oss redo för nästa mål på vår jorden runt segling. Vi gör ett kortare uppehåll på Bonaire, och sedan vill vi spendera cirka en vecka i San Blas skärgården i Panama. Vi planerar att påbörja Panama kanal genomfarten från den 9 Februari.
 
Ha det,
 
Hans o Monica