Vi lämnar Bonaire nu 25 januari pos 12:10N 68:21W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 25 Jan 2010 20:55
Vi lämnar just nu Bonaire, och vår lokala tid är 16.00 den 25 Januari. Vi tänkte lämna klockan 10.00 men fick problem med vårt "headboard  car" dvs toppen på storseglet, och dess anslutning i masten. Det var bara att klättra upp i mast toppen några timmar och mekka på ett tag. Vi har en temporär lösning på plats men jag har också skickat email till Facnor i Frankrike som är tillverkaren av just den delen som har gått sönder, och hoppas dem kan hjälpa mig lösa problemet permanent.
 
Men nu är allt bra ombord, solen skiner och vi rundar just upp Bonaires nordvästudde. Vi kommer att gå norr om Venezuela (ganska ordentligt norr om pga både piratrisken och att det kan vara lite otäck sjö nära kusten). Vi kommer att lägga oss på 4000 meters djupkurvan runt Venezuela, och sedan ta raka spåret till San Blas i Panama.
 
Väder prognosen ser bra ut med östliga (akterliga) vindar runt 20 - 35 knop. Dock så blir det nog lite större sjö än vad vi hitills har haft på vår resa, så vi förbereder oss på det.
 
Vi hörs!
 
Hans o Monica