Tisdag kväll 1900 position 24:17N 20:30W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 17 Nov 2009 19:58
En helt fantastisk dag på havet, en av dem bästa vi haft någonsin. Underbar passadvinds segling i 9 - 11 knops båtfart i kompasskurs 260', härliga surfar i "Atlantic swells". Vi har cirka 15 - 20 knops vind från NE, som nu sakta kommer att vrida mot Ostnordost inom 24 - 36 timmar. När vinden har vridit till cirka 70', kommer vi att gippa söderut i cirka 2 dagar, och kommer att vända västerut först när vi är söder om "the magic point 20'N/30'W - "where the butter melts" som Columbus redan visste. I eftermiddag kom ett stort gäng delfiner, sannolikt runt 30 stycken och gjorde enorma hopp i luften runt båten. Men det mest anmärkningsvärda var när dem i motljuset "magsurfade" på vågorna. Huvud o ögon stack ut genom vågen och tittade på oss från sidan av båten...WOW känsla med råge.
 
I natt får vi se upp med squalls som kan komma in från norr - så hårdbevakning på radarn, där dem syns tydligt i god tid innan.
 
Ikväll blev det Tacos till middag, vilket satt jättegott. Bilder på vår "tavla" med barnen + Simon,  mammi styrande båten, och en läbbig squall bild i natten... 
 
Väderprognosen ser fortsatt bra ut så långt vi kan se,
 
Hans 
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image