5 april - och fångade nästan en Blue Marlin!

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 6 Apr 2010 09:41
pos 10:00 S 127:53 W
 
Vi har nu fått stabilare väder med jämna vindar. Igår natt var det lite jobbigt med stora vindskiften, och en lite värre squall. Men idag under dagen har det varit en mycket  smooth sailing i cirka 20 knops vind från öst.
 
Stora händelsen idag var att vi fick på en Blue Marlin på kroken, kungen av "game fish". Den drog ut en hel del lina först, och sedan hoppade den rakt upp i luften (hela fisken ovanför ytan! ett flertal gånger. Jag fick sedan kämpa in den mycket gradvis, men när den var bara cirka 10 meter från båten efter en halv timmes kämpande så slet den sig. Monica försökte få allt på bild, men det bidde inget som fastnade på plåten.
 
Vi fortsätter att fiska på dagarna, det är för farligt att försöka få upp fisk från aktern på natten. Vattnen runt Marquesas är känt för fint fiske efter blue marlin och svärdfisk, men också segelfisk som är spektakulär med en ryggfena som är större än fisken.
 
Vi har en ny ETA till Marquesas, och det är den 10 April. Det ser ut att bli mycket lätta vindar på slutet så vår medelfart kommer att gå ner rejält. Men när vi lämnade Galapagos så hade vi målet den 10 April, så det skulle innebära att vi möter vår planerade medelfart, även utan gennaker o spinnaker...
 
Annars allt väl ombord, efter en härlig fläskfile middag. Vem sa att man måste lida o käka konserver o frystorkat när man långseglar? I morgon blir det nog Sashimi till lunch, på egenfångad tuna  ;-))
 
/Hans