På väg mot Tonga en sträcka på cirka 900 dis tans = 7 dagars segling

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Fri 11 Jun 2010 11:36
pos 19:42 S 165:40 W
 
11 juni klockan 0130 lokal tid
 
Vi har nu lämnat Aitutaki sedan den 8e Juni och är på väg mot Tongatafu. Vi har lätta, för lätta, vindar och prognosen är att vi kommer att få ännu lättare vindar dem närmaste dagarna. Vi börjar bli lite nerövsa att vi inte hinner fram till den 16 Juni som planerat. Våra barn kommer ju till Tonga den 17, så vi får sannolikt använda järngenuan lite grann. Vi förlorar ju en dag också - när vi passerar datumlinjen strax innan vi kommer fram till Tonga. Det blir antingen den 15:e eller 16:e Juni som vi förlorar - tur man inte har födelsedag då! 
 
Passagen ut genom revet på Aitutaki är som synes väldigt trångt, men vädret var fint så det var inga problem. Vi hade lite utgående ström genom passet vilket syns på bild 2 här under.
 
Under dag 2 så fick vi en härlig kamp med en 22 kg Dorado (Wahu Wahu) i solnedgången, vår favorit fisk som smakar underbart. Den ville inte ge upp utan fortsatte fighten ända in till båtsidan. Det tog sedan hela kvällen att stycka upp den. Det var den största fisk som vi fångat och behållit ombord - någonsin. Det blev ett antal fina fileer varav huvuddelen nu ligger i frysen, som vi dels nu äter som sashimi till lunch, och dels steker till middag.
 
Hans o Monica
 
 
 
Passagen ut från Aitutaki - det är inte mycket vatten på sidorna till korallreven på bägge sidorna.
 
 
Aitutaki sedd utirån revet, strax efter att vi har "ploppat ut" genom rev öppningen bakom oss.
 
 
En härlig gyllengul Dorado på 22 kg. Efter några minuter efter det att man fångat en Dorado så tappar den färgen och blir alldeles vit - det är som om själen lämnar ...