uppdatering från galapagos

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Sat 13 Mar 2010 23:31
pos 0:45S 90:18W
 
Vi ligger nu för ankar i Santa Cruz på en av dem större öarna på Galapagos. Vi har hunnit med en heldag scuba dykning med hajar, besök på Charles Darwin research center och lite båt underhåll också. Lite festande emallanåt också. Jag återkommer med mer bilder, framförallt unervattensbilder när vi dök med hajarna. Galapagos är verkligen en "truly unique place".
 
 
Bild när vi anlände till Galapagos för några dagar sedan. Det var en otroligt vacker eftermiddag som vi gled genom skärgården. Bland annat såg vi sjölejon redan då, men även hoppande rockor vilket var något speciellt, och massor av fåglar överallt.
 
 
Klipporna hade många fascinerande formationer.
 
 
 
 
 
När vi vaknade upp i går morse så hade vi en kompis på däck just ovanför vårt sovrums fönster. Han/hon var kvar i några timmar och var komplett orädd för oss - och bara sov på alldeles intill oss när vi gick omkring på båten. Tyvärr så sk---r dem en hel del, så det blev att tvätta båten efteråt.  
 
 
 
Söt så det heter duga.
 
 
 
På lokala fiskmarknaden så var det en hungrig gäst.
 
 
 
 
Jättesköldpaddorna har lite kul, även om det såg lite otympligt ut.
 
kkk
 
Barnkalas och besök av kung Neptun på vår grannbåt Roundabout.
 
Mer uppdateringar kommer så småningom. Vi ska bland annat på väg till en 5 dagars cruise genom hela skärgården på ett expeditionsfartyg med professionella guider. Vi återkommer från den resan runt den 20 Mars, så efter det har vi nog många bilder och historier att berätta. Vi avseglar sedan till Marquesas runt den 24 Mars, för att anlända där runt den 10 April.
 
/Hans