Fredag natt 0300 UTC + 2 timmar position 19:44N 45:14W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Fri 27 Nov 2009 05:03
 
Torsdagen var intensiv. Det började med en 1 timmes (normalt 10 minuter) squall vid 10-tiden på förmiddagen, med infernaliskt regn men bara en måttlig vindökning. Men det var en del åska så vår radioanläggning var utsatt för total blockering med statisk elektricitet i atmosfären, så bara brus på radion. Det var olyckligt för just 1000 har vi vårt dagliga "roll call" där vi checkar att alla båtar är OK etc. Och just då när vi anropades så kunde vi inte höra någon annan båt, och dem kunde inte höra oss. Vi kunde cirka 30 minuter senare få kontakt via sattelit telefonen, så det gick bra, men dem andra båtarna hade varit lite oroliga.
 
Sedan hade vi en fin segling i härliga surfar under eftermiddagen. Men nu på natten för just 2 timmar sedan fick vi den värsta squallen hitills. Det var mellan 35 - 40 knops vindar, och intensivt regnande. Sikten var noll eftersom det inte går att öppna ögonen - det gör för ont när regnet piskar i ansiktet. Det tog lite tid innan vi hade revat ner ordentlig och fått ordning på alla slamrande tampar! Vi har nu tagit fram våra cyklop och kommer att använda dem i nästa squall, - det är inget skämt. Jag har inbyggda linser i mina så jag ser lika bra med dem som med glasögonen, men dem skyddar också!
 
Nu är allt lugnt igen (0300) när jag skriver detta. Båten svarade otroligt bra i byarna, inga problem att styra och tryggt beteende hela tiden.
 
Nu har vi runt 900 nm kvar till Antigua, så ungefär 6 dagar kvar.
 
/Hans