Tiden Julen 2009 till 13 Januari 2010, nu är vi på St Lucia Marigot Bay pos 13:58N 61:02w

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Thu 14 Jan 2010 00:49
 

Vi är nu den 13 Januari, på St Lucia tillsammans med Monicas två systrar Maritta och Inga.
 
Direkt efter Jul (den 25:e) så lämnade jag och Monica English Harbour på Antigua. Vi åkte non stop till Martinique där vi plockade upp Jocke, Kristina, Simon, Maria och Marias bror Markus. Det var härligt att återse allihopa efter att ha varit åtskilda så länge. Vi åkte ganska omgående till norra St Lucia, och gick in i marinan vid Rodney Bay. Det var en mycket välorganiserad alldeles nyrenoverad marina. Vi passade på att tvätta båten och proviantera upp ordentligt. Vi åkte sedan vidare till "The Pitons" på södra St Lucia - som förmodligen är den vackraste platsen naturmässigt i Västindien. Vi åkte sedan direkt ner till Bequia en mindre ö som ligger strax söder om St Vincent. Det är en klassisk "cruisers Island" och ett populärt stopover för Jul och nyårsfirande. Vi kom dit dagen innan nyår och stannade för vårt nyårsfirande, som vi tog på en fin strandrestaurang alldeles intill där vi hade ankrat båten.
 
Efter Bequia så åkte vi direkt till Tobago Cays "the horse shoe reef" där vi ankrade upp bakom revet men med känslan av att ligga "mitt i havet" eftersom det var bara revet som skyddade mot Atlantvågorna. Mäktig känsla. Underbar snorkling med vackra koraller, många fiskar och sköldpaddor. Jag testade min nyinköpta scuba utrustning för första gången, och allt fungerade bra.  Från Tobago Cay så seglade vi upp till St Vincent till Walibalou - en udda/härlig bortglömd bay där dem spelade in Pirates of the Carribean. Samma kväll tittade vi på denb videon i båten - något absurd känsla...
 
Efter St Vincent så tog vi en nattsegling upp till Martinique, Le Marin på sydkusten. Där gjorde vi besättningsbytet. Så den 6:e Januari på kvällen så lämnade vi barnen et al, och hämtade Monicas två systrar Inga o Maritta. Vi har nu seglat med dem och haft en lugn o härlig tid tillsammans. Först stannade vi några dagar i Martinique och bara njöt av härliga beacher och lite shopping. Vi åkte sedan över till St Lucia (hummer fest i båten på kvällen tillsammans med Jaume aoch Carmen) och har besökt Rodney bay (en härlig vandring till nationalpark i solnedgången), The Pitons och nu ligger vi i Marigot Bay mitt på västkusten. I morgon åker vi över till Martinique och lämnar Maritta o Inga den 15:e. Vi planerar sedan att göra underhåll på båten i två dagar, och sedan runt den 18:e lämna Martinique för att gå direkt till Bonaire vilket tar 2 - 3 dagars segling. Vi stannar där några dagar, och fortsätter sedan till Panama och san Blas Islands dit vi planerar komma efter cirka 4 - 5 dagars segling. Vi planerar att anlända dit runt den sista Januari. Passagen genom Panama kanalen är nu omplanerad till den 8 - 13 Februari, dvs lite tidigare än ursprungs planeringen.
 
Bifogar ett gäng bilder från vår härliga "softcruising" i Västindien.
 
Ha det, 
 
Önskar Hans o Monica