update 26 januari 20.00 utanför Colombias kust pos 13:17 N 71:27W

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Wed 27 Jan 2010 00:10
Vi har nu passerat gränsen från Venezuela mot Colombia. Båtarna som startade några dagar före oss mot San Blas har haft ganska stora vågor nära Colombias kust, och vi har bestämt oss för att gå relativt långt ut från kusten (> 100 distansminuter), där vind och vågor ska vara mindre. Statistiskt enligt Blue Water Rally, så kan det vara i just detta område utanför Colombia som vi kommer att ha våra högsta vågor på hela jorden runt resan - vi får väl se snart. Prognosen säger vågor mellan 9 - 13 fot, dvs 3 till 4 meter, vilket låter mycket men vågorna är ganska långa också och det gör dem mindre läbbiga. Just nu har vi cirka 25 knops vind från öst, och vi surfar fram i månskenet i mellan 9 och 11 knop. Monica slumrar här bredvid, hon går på sitt första 3 timmars skift klockan 2100. Middagen bestod av en härlig "Pizza a la Monica" med Choritso korv, smakade förträffligt. 
 
Ett större gäng delfiner följde oss i eftermiddags, det var av den minsta sorten - dem såg ut att bara vara cirka 2 meter. Alltid lika uppskattat när dem hälsar på. Vi testade vår nya dubbelsäng i sitbrunnen idag, se tidigare inslag - kändes som "King of the Sea" när man satt i "sängen".
 
ETA för Panama/San Blas är nu mitt i natten mellan den 29:e och 30:e. VI vill absolut inte komma fram på natten, eftersom vi måste in genom en passage i korallreven, så vi kommer sannolikt att bromsa in farten orentligt dem sista 24 timmarna för att säkerställa att vi kommer fram under tidiga förmiddagen - bästa tiden för korallrevs passage här.
 
Allt bra ombord annars,
 
/Hans

JPEG image