crossingt the equator!!!! King Neptun enters!

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Mon 8 Mar 2010 12:38
pos 0:11S 88:23W
 
Vi har nu korsat ekvatorn, en ordentlig milepelle på vår resa. På bilden så ser ni att GPS'en just har slagit om från 00 00 00 till sydlig breddgrad. Klockan är nu cirka 0500 lokal tid den 8:e Mars så det var svart ute och vi surfade fram i runt 9 knop på ett sammetslent salongsgolv (stilla havet). Vi öppnade en välkyld Cava och inväntade det oundvikliga, kung Neptun som skulle komma upp ur havet...  
 
 
 
BIld på vår dator just innan vi passerar ekvatorn. Längst ner till vänster i bilden så ser ni Christobal - den första ön i Galapagos. Till den ön har vi bara cirka 60 distans kvar, och till Santa Cruz dit vi är på väg är det cirka 120 distansminuter. Vi kommer att komma fram dit sent på kvällen den 8:e Mars på rekordfart. Vi planerade att det skulle ta över 7 dagar, men det kommer bara att ta 4.5 dagar. Vi har haft en närmast perfekt segling hela tiden.
 
 
Så upp ur havet gör Kung Neptun sin entre, en stilig karl får jag lova. Han kom med sin treudd och han sprutade sin äckliga smet på alla slimy Pollywogs (dem som aldrig har varit över ekvatorn förut). Han har sin treudd och sin krona på huvudet, och han var ganska snäll...Jag tror mammi nästan tänkte överge sin kapten och följa med Neptun ner i djupet, men hon ändrade sig i sista ögonblicket. 
 
 
En flygfisk landade inne i vårt kök, rakt ner i diskhon. Vi har ingen aning hur det gick till, den bara låg där plötsligt. En gåta som aldrig kommer att få ett svar. Flög den in genom den lillla springan i takluckan? Flög den in genom dörren, och genom köket och landade i diskhon? Lika osannolikt båda två... Vi har mycket bläckfiskar som sköljs upp på däcket som vi får gå och plocka innan dem börjar lukta skunk.
 
 
 
Snart framme,
 
/Kung Neptun