Brindisi till Kroatien 9 Juni till 17 Juni - bilder o text

Natibou
Hans and Monica Ahlinder
Tue 10 Jun 2008 11:56
Fortfarande bara mamma o jag ombord. Nya besättningsmedlemmar (Benne, Maria, Simon, Kristina o Jonas kommer till Kroatien den 17 Juni). Vi fick en fin översegling till Kroatien i lätta vindar. Sedvanligt flaggbyte från Italiensk till Kroatisk flagg. Nu lämnade vi också för första gången EU, vilket innebär lite pappersexcersis när vi kommer fram till Kroatien - och när vi lämnar Kroatien.
 
 
 
 
På med kläderna och Kroatiska flaggan upp.
 
 
 
Framme i Dubrovnik - vackrare stad får man söka efter. Numera helt återuppbyggd efter 1992 års krig med serberna. helt otroligt att Serberna bombade denna stad, helt utan militärt syfte, endast för att psykiskt knäcka Kroaterna. Vi la oss på en fin marina med swimmingpool m.m. och kopplade av efter överseglingen. Vi fick bland annat besök av delfiner på överseglingen alldeles vid kvällningen.
 
 
 
 Besök på ön Hvar, där vi cyklade runt en saltvattens insjö. Området var en nationalpark.
 
 
Plupp stiger upp efter 6 månader utan sol. "O kära sol skrek hon högt" när hon tittade ut genom luckan!
 
 
På väg in mot Kroatien.
 
 
En av favoritstäderna som vi besökte i Kroatien (Vi kom tillbaks en gång till sedan också) var Hvis. Fin ham och en härlig Piazza, som var meeting point efter siestan mellan 1700 och 2000 ungefär.  
 
 
Innan alla andra kom ner fick vi en härlig tid på tu man hand!