Øksfjord

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Fri 28 Jun 2013 16:35
 70:14.31N  22:20.58E
Vi forlot Pollen kl 07.00 for å gå til Sørfjorden på Stjernøya. Dessverre ble vinden litt vel heftig og utenfor Stjernøya kom det fallvinder på 30 knop. Vi prøvde å gå inn i Sørfjorden, men også der ble det mye vind. 20 knop og dårlig holdbunn gjorde at vi endret plan og bestemte oss for å søke «nødhavn» i Øksfjord. Vinden økte på og da vi kom ut i Stjernsundet var det 35 knop. Ble hefig med motorseiling på kryss. På bare motor gjorde vi 1,5 knop.. med seil opp i 4 til 5 knop. Men vi måtte krysse litt for å komme oss til Øksfjord. Nå ligger vi utenpå «Tya» (Takk nok en gang til Mats på legeskyssbåten for stor gjestfrihet), mens vinden bare øker på... Greit å ligge i en trygg havn...å høre hurtigruta blåse i hornet...  Heia Øksfjord! Regner med en tur på «Dattra til Larsen» senere...