Døgn 15

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 14 May 2011 05:51
35:21.54N 36:12.36W
Flere høydepunkter i dag. Det første og det viktigste; vi fikk vind. Endelig kunne vi slå av motoren og bare seile. Vinretningen var ikke så gunstig så i starten seilte vi 30-40 grader ut av kurs, men det gikk fort. Opp i over 7 knop periodevis. Etter som kvelden og natta kom skifta vindretningen og vi kom os mer og mer over på riktig kurs. Nå ligger vi på en kurs som er like nordfor Horta  og må muligens slå en eller annen gang før vi er fremme.
 
Et annet høydepkt var da i fikk hvalbesøk. Den dukket opp 5 meter fra båten og blåste. Det var sånn vi la merke til den. Vi skvatt av lyden og ble ganske opprømt da den va så nær. Den tok et dykk under båten og kom opp på  andre siden. Fantasisk syn. Håper å unngå å treffe en sånn sak med båten.
 
Ellers er det sånn ca 3 dager og 12 timer til vi er fremme. Men alt er avhengig av om vinden holder seg i forhold til retning og styrke. Vi er ved godt mot selv om det er mye slamring og bråk i båten. Man må holde seg fast uansett hva man skal gjøre. Skulle laste ned en grib i dag, men hadde valgt litt for stor oppløsning/område. telefonen klikka flere ganger og vi måtte bare avbryte jobben. Fikk kontakt med Frank i Norge. Han gikk inn på webmailen og fikk sletta gribfila. Fila førte til at vi fikk blokkering på innkomne mail. Godt å han noen som kan hjelpe til i gamlelandet.   
 
Takk for med fra Vigdis, Odd og Anna. Godt å høre fra dere. Per: en interessant utv i forhold til båten, håper dere snart kan få den ut på havet.
 
Nattevaktene er kalde, i tillegg har det vært overskyet stoe deler av dagen. Vi stter å hutrer litt oppe i cocpit selv om vi har kledd oss for kalde timer. Men sånn er det bare, flott at det går mot sommer...
 
Posisjon 35:21.54N 36:12.36W
fart 5,5 - 6,5 knop
kurs rundt 50 for øyeblikket
vindstyrke 14 - 20
vindretning 90 -100 grader
evt byger (max) Noen har et vært, men vi har ikke kommet i nærkontkt. Max vind har vært 20knop.
barometer Har økt fra 1019 til 1025 på 12 timer
skyer, delvis men ikke så mye over oss, met i horisonten.
generelt omvær
Vinden kom rundt kl 15.30 og vi har ikke brukt motor siden da. Retningen dreide fra nordlig til østlig tter hvert. Vi måtte i starten gå 40-50 gr feil i forhold til mål. Nå har det blitt mer øst -sørøst og vi klarer å holde god kurs i riktig retning. Men det er humpete og bølgene bremser mye.