Døgn 14

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Fri 13 May 2011 05:59
33:50.70N 38:01.77W
I morges ble vi møtt av en stor flokk delfiner, de hadde en kort oppvisning for oss før de samlet seg bak båten.Regner med det var for å spise litt av den fisken som sikket ligger i kjølvannet vårt. Artig med litt selskap, vi har ikke sett så mye liv annet en manetene da. Endel fugler er begynt å dukke opp, et godt tegn,da nærmer vi oss land i alle fall.I dag hadde Wenche matvakt og det ble en kjempefin middag med biff, ovnsbakte poteter og tomatsalat. Vi spiste nede i båten for første gang på lenge. Det er blitt mer og mer kjølig på ettermidagen og det var flott å kunne sitte varmt og lunt nede. Ellers går dagene over i hverandre, vi går fortsattmed motor men har fått mere vind. Vi kan avogtil motorseile ogdet gir oss opp til 1,5 knop ekstra. et har værtskyet det meste av dagen men likevel helt greit. Vi leser bøker, hører på lydbok eller strikker... dvs Wenche og Bendik er de som tar tak i produksjon av sokker og pannebånd. Bendik brukte et par dager på å få ferdig et pannebånd som han kommer til å få godt bruk for på nattevekatene fremover.
 
Vinden er fortsatt veldig spiss på båten og vi har ikke utnyttet den fullt ut, Wenche hadde 24-3 vakta og klarte en stund å holde god fart, men like etter kl 03, da Ulf kom på, endra vinden retning og ble svakere, så nå er vi tilbake på litt over 5 knop igjen.
 
Takk for SMSer. Vigdis; regner med at sekreteriatet er dratt til Laukøya denne helgen og at det er grunnen for at MGPtippina er utsatt til 2012... Ja Ellen, Wenche skulle gjerne ha jobbet i hagen i vårsola,men hun får ta det igjen neste vår, blirlitt langt å dra for å luke. Rolf; Hjalmar er fortsatt en hitmaker og det kommer stadig nye toner. I går var det dog mer melodiøst, i natt har han drevet å eksprimitert med stereo og kvadrofoni. Høres ut somdet er spennende prosjekter på gang. Ellers er doen fortsatt tett... blir en drittjobb å ta fatt på når vi kommer frem, forhåpentligvis 17 eller 18 mai.
 
Ellers er alt vel, selv om Fryd nettopp tok enliten piruett her på havet. Skipperen hadde muligens kommet bort i feil knapp på Edel, autopiloten, og da han gkk ned for å skrive blogg gikk Fryd en strafferunde, Skipperen gløttet på kartet nede på PCen mens bloggen ble skrevet og oppdaget tll sin store forskrekkelse at vi var på vei til Carib igjen... Det tok noen minutter å få skuta på vei mot Azorene igjen, det er så mørkt pga av skyene at man sliter litt for å finne retningen i farta,  men med et par synlige stjerner og kompass ordnet det seg. Nå er det bare å holde stø kurs og forberede seg på vinden som kommer til kvelden. Det blir nok litt humpete samtidig som det blir en skarp kryss inn mot Horta.
 
Posisjon 33:50.70N 38:01.77W
fart 5,2
kurs 45-50 grader
vindstyrke 10
vindretning ca 90 grader
evt byger (max) ingenbyger med vind, men litt regn i natt
barometer 1017
skyer;mye
generelt omvær
vært varierende vind, men for det meste lite hele døgnet, har tatt seg opp nå.lå lenge på 5-6 knop men er nåoppe i 10-12 inn i mellom. Vi motorseiler og går litt nord for direktelinjen