Dag 19

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Thu 9 Dec 2010 11:15
16:12.03N 42:36.14W
Mere stabil vind,men også mere bølger. Båten gynger kraftig og vi seiler på styrbord halser. Glemte å fortelle i går at Andreas og Sten Y så en svær hval som hoppa høyt rundt 100 meter bak båten. Var et fantasisk skue. Selv om vi nå seiler fort klarer vi ikke å hente inn de andre norske båtene. De har også god vind der lengre sør og har en bedre vinkel mot mål. Skalse om vi klarer og gjøre noemed det når sjøen blir litt roligere. Nå er det litt sjansespill å bevege seg på dekk for å sette opp spribommen. Ellers så slår vi oss også nede under dekk i den rotete sjøen. Blåmerkene dukker opp på faste plasser på kroppen på hele mannskapet. Vi regner med å være fremme om 9 - 8 dager....
 
fart 6,4
kurs 277
vindstyrke 22
vindretning ca 100
evt byger (max) Opp i 28 knop,men kun litt regn
barometer 1010
skyer klar himmel,men endel skyer rundt oss
generelt omvær 28 grader, god vind, mye sjø. gynger endel. Sliter med å holde oss på kurs mot mål og siger stadig nordover. Skal se om vi sprir når det blir litt mindre sjø slik at vi kan gå mer rett