5.døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Thu 2 Jun 2011 05:57
45:11.43N 17:32.20W
 
Fantasisk dag i går.Hval rundt båten heletiden.De sirklet rundt oss og gasset seg med Krill. Noen ganger veldig nær. Så ut som Finnhval, og det var en hel flokk, kanskje opp mot 5 dyr. Jazz som lå 5 nautiske fra oss så også mange spekkhoggere. Ellers var det flott sol hele dagen og behagelig seilas (motorseilas). Vi går nå mot La Coruna, hvis vi ikke får ny beskjed i dag da om endring. Regner med endel vær de nærmeste to døgn. Båten kaster seg frem og tilbake allerede nå og vi har mista den fine farta vi hadde i går. Så fra nå av blir det nok utålmodig krysseilas i humpete sjø. Her er det bare å holde seg fast.... Utpå dagen skal vi skifte reting og gå for babord halser. Da bærer det ned mot spania.... 

fart 4,5 -5 knop
kurs 47 grader
vindstyrke ca 15knop
vindretning ca 70 grader
evt byger (max) -
barometer 1036
skyer: lite,har vært stjerneklart i natt
generelt omvær: Sjøen er blitt litt mer rotete og vi klarer ikke å holde oppe farta.Har hatt rundt 5,5 knop i natt men nå er farta gått ned. Hadde oppe en flik av genoaen samt revet storseil. Har tatt i genoaen da den ikke klarte å stå lengre. Bare blafra. Da gikk farta ned med en halv knop. Ellers var dagen veldig fin og vi hadde god fart på dagtid. Lenge på rundt 7 knop. Men nå er det mye stamping og ikke lett å holde farta oppe.
Har motorseilt også siste døgn og har fortsatt diesel for over 125 timer igjen.