4. døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 3 May 2011 06:32
23:47.46N 58:30.07W
Har gått lenge for motor, nærmest vindstille. Men det er mye vær i vente de nærmeste dagene. Ellers har vi fåtthvilt ut nå når det er rolig på havet og vi går nesten rettmot mål med god fart. Har ingen båter rundt oss. Zita gikk lengre nordog forsvant forrige natt for oss, men er der ute et sted. Vi tester radio av og til for å se om noen høreross. Vi har møtt et par storeskip siste døgn, en tanker og et frakteskip. Elers lite trafikk. Takk til gjengen i Agendal for spennede iriks og uriks stoff! Bendik hilser også tilbake til Karoline og Andreas som er kommet tilbake til gamlelandet. Artig med smser, de piffer opp dagen. Ellers har vi hatt riggsjekk i dag og strammet et par vanter. Det kan bli opp til storm om noen dager så vi begynner å gjøre båten klar for det meste. Men været er veldig usikkert så vi håper vi unngår det verste. Vi har nå satt en kurs som skal holde oss unna det helt store hvis det kommer. Har etterfylt diesel og skal etterfylle mer når det blir lyst. 

fart 6,4
kurs 66
vindstyrke 8 knop
vindretning 245 grader
evt byger (max) -
barometer 1011
skyer: lite eller ingen
generelt omvær. Har vært tilnærmet vindstille eller svak motvind de siste 24 timene. Vinden økte for en time siden og dreide på sørvest. Ellers blikkstille hav med rolige dønninger. Vi har gått for motor/seil i 25 timer nå. Dieselbeholdning, ca 440 liter. Regnbyger ca 9 nautiske nordøst for oss.
Ellers alt vel.