Brest

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 29 Aug 2010 19:50
48:22.66N 04:29.22W
Da var vi over kanalen og er i Frankrike. Turen gikk egentlig bra, men det var mye trafikk i kanalen. Vi holdt på å bli nedkjørt av en 70 fots seilbåt i 12 knop i mørket. Det var ikke lett å se hvor nær den egentlig var før den plutselig dukka opp. Adrenalinet pumpa hardt i flere timer etterpå. Mannskapet i seilbåten lyste på seila og blinket med lommelykter. Vi skjønte jo at de kom, men var usikker på om de skulle gå foran oss eller bak oss... Til slutt fant de ut at de gikk bak, da så vi dem i lyset av akterlanternen... Svær spinnakker som føk forbi oss... Noen timere etter kom det et skip på 6-700 fot, også det på kolisjonskurs. Denne gangen svingte vi unna og gikk bak... Men det var også litt heftig fordi det er vannskelig å bedømme avstand i mørket.
Vi var fremme i Brest i 14.30 og starta fra Falmouth kl 18.00 (engelsk tid). Fin natt. Vi fikk seilt i starten før vinden ble svakere. Da gikk vi for storseil og deler av gennoaen og fikk etter hvert mere vind. Lå lenge på 7-8 knop og klarte et bra snitt på rundt 6 knop.
Ellers alt vel, vi prøver oss på Biskaya tirsdag hvis været blir brukbart.