Døgn 9

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 8 May 2011 05:49
27:51.81N 48:00.40W
Nesten halveis, bare 1150 nm igjen. I direktelinje er det 1015 nm fra St. Martin, men vi har jo seilt litt opp og "ned" så utseilt distanse er en god del mer.
 
Dette døgnet har vi hatt kjempefin seiling. God fart nesten hele tiden. Andreas og Wenche har konkurert om hvem som klarer flest nautiske mil pr vakt (på 3 timer). Kan se ut som det var Wenche som klarte det best. 20 nm på 3 timer og Andreas klarte 19. Det er bra med litt naturlig motivasjon for seiltrim.
 
Sjøen har vært ltt rotete og endel større bølger, men vi har klart å holde fart tiltross. I dag får vi en ny langtidsplan fra Mads, vår værruter. Det blir spennende å se om vi skal fortsette rett mot mål (Azorene) eller om vi må bøye av nord eller øst for å unngå drittvær. Selv omsjøsyken offesielt er over er det ikke fritt for at man kjenner dt når man feks står nede og lager mat eller vasker kopper. Vi merker at det er mer bevegelse i båten på denne overfarten en det var da vi dro fra Las Palmas mot Carib.
 
Wenche har laget en god vaktplan som fungerer veldig bra. Nattevaktene er delt inn i 3 timer og Bendik er alltid med på førstevakta. Til nå har førstevakta starta kl 24 UTC og går frme til 03. Så overtar Ulf, som alltid har 03 - 06 vakta. (blogg og væroppdatering skal skrives og sendes inn til Mads + at posisjonsrapporter lastes ned fra de andre båtene og plottes i kartet.) Så kommer morgenvakten på til kl 09 og siste vakt fra 09 til 12.00.Så har vi en times fellesvakt frem til 13.00 og en 5 timers dagvakt med Bendik og en til. Ny vakt fra kl 18.00 til 23.00 og så en ny fellevakt frem til 24.00UTC. Fra og med dette døgnet har vi flyttet litt om i og med at det blir mørkt tidligere. Så nå starter fellesvakta 3 timer før, kl 20 til 21.
 
Takk for alle smser. Rolf, håper du er i bedre form i dag og fortsatt ikke sliter med senskader etter lørdagens strabaser. Nei Mariann, det ble ikke rekecoctail til forett, en flyvefisk-stuing kunne vært mulig, båten er full av dem hver morgen... nei det ble skipperens tørrstekte koteletter, de stod i ovnen litt vel lenge, minna nesten om pinnekjøtt...  Takk for meld Tor, vi ser maisola her og, men temperaturen går ned og ligger nå på 22 grader..i vannet. Men på nattevakta er vi godt kledt med fullt seilklærantrekk.  Nå kl 05.30UTC er det bekmørkt ute og kun 21 grader i cocpit, 24.6 ved kartbordet.
 
Posisjon 27:51.81N 48:00.40W
fart ca 5,2
kurs 53
vindstyrke 12-14
vindretning ca 330
evt byger (max)
barometer 1005
skyer
generelt omvær
-I dag har vi seilt med, for oss, god fart. Store deler av dagen lå vi over 6 knop, men nå i morgentimene har vinden spaknet og vi er nede i 5. Da det var lyst var det rundt 18 knop pluss/minus og gunstig retning på tvers (90 grader app). Ellers har vi unngått bygene, selv om enkelte passerte oss rett bak hekken. Varialbel sjø, fra store bølger i perioder tidlig på dagen til mindre nå i morges. Endel rotete har det dog vært. Ellers fint oppholdsvær for det meste og delvis skyer, mest i horisonten.