Døgn 16

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 15 May 2011 05:53
36:47.64N 34:42.73W
Siste døgn har vi beveget oss lite i forhold til Horta. Vi klarer ikke å holde så god høyde og kursen vår blir da 20-30 grader mer mot nord en vi ønsker oss. Nå har vi mer eller mindre retning av fnnmarkskysten... Ved å gå så rett mot vind og bølger som vi gjør får vi dårlig fart.Når vi først kommer i siget tar det ikke lang tid før en bølge stopper oss og vi er nede i 3 knop. Det ser ut som vi fortsatt er over tre døgn fra målet og vi er neppe inne før 18 mai. Vel vi får se hva som skjer, vi har uansett ikke mer diesel en for 46 timer, så vi må ennå spare  til vi vet at det rekke helt frem. Regner med at vi må ta et slag i løpet av morgendagen slik at vi kal kunne komme på kurs igjen.
 
Ellers kom vi i kontakt med Fritjof på Serenety i dag. De seilte lenge ved vår side, dvs 3-6nm fra oss, men vi hadde god radiokontakkt. Vi fikk gode tips for å klare å få bedre seilingshøyde og klarte å ta inn over 20 grader på det han fortalte oss. Takk til Fritjof, han er en god læremester.
 
Rett før blogen skalpostes fikk vi kontaktmed Ellen. De kommer etter oss og klarer å holde god høyde og fart. Regnervi får snakka mer med dem i løpet av dagen, men de kommer nok frem før oss.
 
Ellers er det hupete og kaldt. Vi har nå kledt oss i superundertøy om natta og det er veldig nødvendig. Vanntemperaturen er nede i 16  grader i cocpit er et nå bare 17 grader... Kaldt.
 
Takk for meld Rolf og Jacob. Vi vet nok ikke hvilken hval det var men det var ca 10 meter lang og Wenche mente den så ut som en forvokst delfin... Vet ikke om det kan hjelpe for en liten analyse? Den var også veldig svart. Ellers er vi på vei inn i hvalområde og tror vi vil få se flere i dagene som kommer. 
 
 
Posisjon 36:47.64N 34:42.73W
fart 3-5 knop
kurs 35-40 grader
vindstyrke 14-18
vindretning 80-90 grader
evt byger (max) -
barometer 1029
skyer ja over det hele...
generelt omvær
Sliter med å holde høyde, fikk endel tips fra Fritjof her ute på fjorden men vi klarer uansett ikke nok. Regner med vi må ta et slag men burde kanskje vente til vindvinkelen blir 60 - 70 grader? Fint om du kan tipse oss om når det er lurest i forhold til kurs og posisjon