7. døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 4 Jun 2011 05:54
47:31.07N 12:35.35W
Meget heftig vær. Alt rister og slår. Litt kaos under dekk. Brød, klær, vannflasker osv ligger strødd. Fryd banker seg igjenom sjøsprøyt og bølger. Natta har vært lang og vi har delt vaktene inn i 3 timer. Man får sove litt men ikke mye. Mat er det dårlig med. Vi klarte ikke lage middag igår og vi spiser litt brød, hvis man klarer. Men elles går det i potetgull og tørre kjeks. Det er mørkt, vått og kaldt. Ikke spesielt trivelig nå. Vi har bare 2 netter igjen til vi er fremme i Brest. Da får vi hvile litt før vi seiler ot Irland på et godt værvindu i alle fall. Det kjennes på kroppen med slikt vær. Man må holde seg fast hele tiden, i tillegg kommer det vann inn i båten. Bølgene slår over sprayhood og noe av vannet finner sin vei i gjennom nedgangen. Vi har håndkle til å tørke opp med på dørken. Nå håper vi bare det kan stilne litt så vi får en pust i bakken. Siste døgn har vært det mest utfordrene på hele turen. 
 
fart 6,6
kurs 85 grader (svinger litt fra 80 - 95)
vindstyrke 25 (varierer men hovedsakelig der de siste 12 timene)
vindretning ca 20 grader
evt byger (max) 27 knop
barometer 1030
skyer, Overskyet
generelt omvær. Urtivelig mye vær.Urolig sjø og vi blir "kasta" frem og tilbake. Håper vi snart får et pusterom selv om jeg tviler. Vi går mot Brest, litt vannskelig å holde vinkelen, men hvis vinden endrer sg litt mer norlig burde det gå bra. Ellers går det greit selv om vi begynner å bli sliten, lite søvn siste døgn, og dårlig med matlyst.