3.døgn, mot et eller annet land

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 31 May 2011 06:05
42:18.16N 22:48.38W
Går sakte men sikkert mot mål. Vi har forsåvidt ennå ikke bestemt oss hvor mål er, men vi trenger ikke gjøre det før i morgen eller dagen etter. Det ser ut som om været er like ille utenfor Irland som utenfor Nord-Spania. Så da kan vi like godt gå til Irland. Men vi avventer til ti har en værmelding som ikke peker så langt frem, de er ofte litt usikre. Ellers er alt under panikk og det er ingen grunn til kontroll. Vi slapper av, sover, spiser og strikker. Ser på delfine som dukker opp langs båten med gjevne mellomrom. Det blir lysere tidligere og tidligere. I dag begynte det å lysne allerede kl 05. Men det er kaldt; 14 grader nå kl 06. Vi er kledd i ull, flere lag faktisk. Og det må man på nattevakta. Om dagen er det sol og mye varmere.

fart 5,2
kurs 32 grader
vindstyrke 5 knop
vindretning ca 160 grader
evt byger (max) -
barometer 1033
skyer: 7/10 skydekke
generelt omvær. Stille og rolig. Hadde litt vind fra 23.00 - 02.00, ellers har det vært stillei natt. Vinden har dreid slik meldingen sa. Bølgene er så og si borte, kun dønninger. Vi har motorseil i et døgn nå og har totalt brukt motor i 44 timer. Kan ennå gå for motor i minst 170 timer til. Md 5 knops fart utgjør det 850 nm. Det er ca det som er igjen frem til Irskesjøen. Men regner med at vi slipper å gå for motor helt dit... litt mer seilvind blir det nok. Ellers er alt vel. Har ikke sett noen av de andre båtene siste døgn men har snakkamed de på VHF. Ligger i fra 8 til 20 nm rundt oss.