Dag 15

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 5 Dec 2010 11:11
14:58.22N 34:00.50W
fart 4
kurs 290
vindstyrke 9
vindretning 100
evt byger (max)Veldig rolig i natt, vind konstant på mellom 6 og 9 knop
barometer 1007
skyer lite skyer, klar himmel. Små cumulus langt vekk fra oss, rundt
generelt omvær Fikk ikke den vindøkningen vi håpa på i natt og farta har vært lav, mellom 2,7 og 4,5 knop. For det meste under 4 og nærmere 3-tallet. Vi håper på 11-14 knop somgir god fart på 6-7 knop med paraseilet. I vind over det planlegger vi spridd genoa/storseil med stormseil som stabilisering. Ellers er alt vel, bortsett fra at vi fant en diesellekasje i går i et av forfilterene, det pipla ut av lufteskruen. Ser ut som vi har kasta bort mellom 20 og 40 liter diesel siden Cap Verde. Det har lekket ned i kjølsvinet og blitt pumpet ut på sjøen... Har nå bytta filter og det hele skal overvåkes nøye neste gang motoren starter opp.
I går fikk fikk vi en Dorado/Gullmakrell på 3 kilo (så ut som den var 5).Den ble kokt og spist i solnedgangen. Det var fiskeren (Sten Y) som var kokk. I dag satser vi på tunfisk....
Ellers er vi kommet halveis i følge Wenches beregniger. Det skal selvsagt feires med en liten campis...