Simson Bay, st.Martin

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 17 Apr 2011 20:42
18:02.07N 63:05.86W
Fin tur fra Virgin Gorda. Fikk ikke opp farta i starten og måtte hjelpe til med motor. Sånn rundt kl 22 fikk vi farta opp og kunne stoppe diselforbruket helt. Måtte reve ned gennoa, storseilet hadde et rev allerede. Lå på 6.5 til 7,2 knop. Hadde avtalt med Sprelsk og Leahnis å ligge på rundt 6, men det gikk greit og de hadde også samme fart. Var selfølgelig fremme før det ble dagslys, rundt kl 05 og måtte reve kraftig å seile på 3,5 til 4 knop for ikke å komme inn i bukta for tidlig. Ankret litt før kl 07, ved siden av Ellen. Fått sovet litt og sjekka inn i landet. Var innom IGYmarina for en hentelapp til postkontoret. Nå håper vi pakken med enden til bommen ligger å venter på oss. Det får vi ikke sjekket før i morgen, når postkontoret åpner. I kveld skal vi ut å spise med Trond, Mariann,  Andreas og Karoline. Det blir nok en stund før vi ser dem igjen. De seiler nedover til Antigua for å delta som mannskap på Godot. Så seiler Trond sammen med mannskap Ellen opp til Bermuda og vidre mot europa. Vi skal nå begynne med klargjøring av båt før overfarten. Mange små ting skal sjekkes + at vi må ha mye diesel med oss. Kan bli lite vind og det anbefales å minst ha diesel for 1000nm på overfarten til Azorene.