Duglas, Isle of Man

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 10 Aug 2010 16:13
54:08.83N 04:28.89W
Kom frem til Duglas 01.45 i natt. God bør fra Stanrear med opp til 10,3 knop, til tross for motvind, og bølger aktenfor tvers.Men masse medstrøm og motorseil. Fikk tips fra den lokale lederen av sjøredningskorpset om når vi burde starte fra Straeraer.Det var et bra tips, men vi kom sent frem pga av 92 nautiske mil til målet. Heftig å komme tilen stor havn i mørket. Det var mange lys men de blendet oss slik at det var vanskelig å orientere seg. Dybdesynet er også elendig og det var så vidt vi ikke gikk rett på en grønn lysbøye rett før innløpet til havna. Det er løptebro innerst i havna og vi måtte ligge på utsiden i natt før vi fikk slippe inn i kvart på ti tida imorges. Her i Duglas traff vi på Caspara igjen, de hadde hatt opp i 22 ms vind  den dagen vi snudde for å gå i nødhavn. Det hadde fått ødelagt genakkeren i en vindrosse + spribommen. Tøffe tak i Irskesjøen...