4 døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Wed 1 Jun 2011 06:10
43:48.73N 20:16.06W
Da har vi bestemt oss for å seile til La Coruna, spania. Været blir tøft mot slutten hvis vi går for Irland. Det blir endel kryss mot Spania også, men færre dager og så da velger vi det enkleste. Dette er en ren transportetappe og vi tar en liten pitstop før vi går videre til Irland og muligens Dublin når været tillater det. Ellers har vi hatt mye hval rundt båten på dagtid. De sirkla rundt på jakt etter krill. Vi så blåsten av de i mange timer i går. Spiste middag i cocpit med hval på alle kanter. Kjempemorsomt. De kom ikke så nært, vi motorseiler og de er ikke så glad i motordur. Vi seiler ikke så langt fra Avventura og Jass. Jolly sailer er et lite stykke foran. Vi kan avogtil skimte de nærmeste båtene men avstanden ligger på 5-6 nautiske mil. ALle de nærmeste båtene går mot Spania så vi er ikke alene. i går først mot et WP ganske langt nord, før vi skal endre kurs og gå ned mot spania. Dette gjør vi for å få god seilvind, selv om det blir mye på kryss regner vi med at det går greit. Vi støtter opp med motor når det trengs. Vinden skal endre seg i løpet av ettermiddagen og kvelden.
 
fart 5,3 Har vrt varierenede fra 5,2 til 7 i løpet av døgnet
kurs 55-60 grader
vindstyrke 11 (5-16,mest rundt 12-15)
vindretning 220 (variert fra 160 til 220)
evt byger (max) -
barometer 1036
skyer: lite,hadde skyfri himmelhele dagen og storedeler av natta. Kun litt skyer nå kl 06
generelt omvær. Fin dag ognatt, med akterlig slør hele perioden. Har motorseilt for å holde følge med de andre båtene. Fylte på 110 l diesel i går og har totalt gått 68 timer for motor. Har ennå diesel for over 150 timer.
Har hatt mye hvalbesøk siste døgn, ellers alt vel.