3. døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Mon 2 May 2011 06:12
22:46.30N 60:43.37W
Stemningen er god og sjøsyken er tilnærmet borte. I dag har alle fått i seg godt med mat og havet har stilnet med sine kvalmende dønninger. Og bra er det. Ikke noe særlig når de fleste er kvalme, man mister initiativ til det meste og det går utover farta til båten. Men nå er det lite vind og vi måtte starte motoren for en time siden for å komme oss frem. Lå på 3 knop og det er for lite.Ellers skjer det ikke så mye, men leselysten kommer tilbake og regner med at når det blir lyst kan vi få med oss noen gode historier. Bendik har lyttet til lydbok i hele dag. Takk for melding fra Sten Yngve, det er slike smser som splitter opp tiden litt og det blir litt høytlesning. Ellers har vi kontakt med båten Zita som ligger noen nautiske fra oss. Andre har vi ikke hørt idag. Liten trafikk er det også, kun en tankbåti dag.

fart 5.0 - 5.5
kurs 50-55 grader
vindstyrke 9 knop
vindretning 30-40 grader
evt byger (max) lite nå, men mye for rundt 23 timer siden
barometer 1013
skyer. nja, litt men vanskelig å se om natta. Lite på dagen.
generelt omvær: Vinden falt for en time siden og skiftet retning. Vi går nå for motor og storseil med mål for 27.30N 50V. Nesten rett mot det lille som er igen av vind. Ellers er alt vel. Zita ligge litt nord/øst for oss og vi kan se lanternen. Har ca 480 - 500 liter diesel igjen og det bør holde til rundt 7-8 døgn. (bruker ca 2,5 l pr time)
Har ikke hørt så mye fra båtene som kom fra BVI, foruten om Jazz for ovr et døgn siden. Ellers får jeg rapport fra Leahnis, Ricaros og Zita. Hørte også fra Oda for noen dager siden. Ulf