Døgn 18

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 17 May 2011 06:09
38:13.99N 31:26.98W
Gratuleremed dagen.Her blir nok feiring litt amptert. Vi sliter oss frem mot Horta men det går veldig sent. Får ikke farta opp og vi krysse frem og tilbake og bruker motor av og til, men det hjelper lite. Vi kan heller ikke bruke så mye motor, har ca 70 litr igjen og det skal holde helt inn. Dermed må vi seile endel for å ha diesel til å komme i havn. Vi brukte ca 6 timer til å komme oss 11nm...det forteller litt om hvr tregtdet går. Vi klrer ikke å holde godnok høyde når vi seiler og blir stoppet av bølger når vi går for motor..Vi må nok bare smøre oss med tålmodigjet..17.maitoget er uansett gått....
 
Takk for meld fra Kristin og Tor. Skjønner at det er nok å stå i med å finne frem godt medklær til 17 mai, 4 grader og regn hørtes ut som en skikkelig finnmarks17.mai. Lykke til med konfirmasjonen Tor! Håper det går unna slik det forrige gjorde det.
 

fart 4
kurs 43 gader
vindstyrke 10
vindretning ca 80-90 grader
evt byger (max)-
barometer 1032
skyer ja
generelt omvær
Vi har de siste timene brukt motor,men oppnår ikke mer en 4,5 knop på det beste. Går litt nordover for å få litt høyde til vinden skal endre seg å  bli 40 -50 grader. Så langt har den vært på rundt 90. llers blir vi stoppet av bølger så snart vi har fått opp farta...