Dag 8

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sun 28 Nov 2010 13:01
17:57.12N 24:26.60W
fart 3
kurs 223
vindstyrke 7kn
vindretning 185 grader
evt byger (max)
barometer 1005
skyer,lett dis, men sol. cumulus mediocris
generelt omvær litt skvalpesjø, 29 grader i lufta,
 
Vi går mot Mindelo. Om det er lurt får vi se,men vi hadde brukt litt mye diesel, og fant ut at det var greit å ha noe å gå på. Turen blir lengre, men håper på mer stabil vind,i riktig retning nede i sør. Ser av grib at det er lite vind,men muligens bedre retning... Ellers går det bra, men håper det ikke blir for mye formaliteter på Cap Verde slik at vi kan gå raskt videre etter å ha fylt diesel og vann. Ser at det kan væremye strøm i sundet inn mot Mindelo,men at det skulle være verst på nord/østlig vind, vi vil ha den sør/vest så regner med at det går bra.
Ellers ligger vi ikke så godt an i forhold til resten av de norske båtene, de fleste ligger mellom 50 -100 nm vest av oss,men ca på samme brddegrad. Nå må bare passaten komme snart så vi slipper å enten drive i vindstilla, krysse eller bruke motor....