Deshaies, Guadeloupe

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 26 Feb 2011 22:14
16:18.40N 61:47.83W
Tøff tur fra Domenica. Mye vind og bølger over Domenicasundet. Mye vind også langs Guadelope, opp i 35 knop i fallvindene langs øya. Ute i sundet ble vi forbikjørt av Godot, de lå på over 10 knop mens vi lå på 6 til 7. De skal rett opp til St. Maartens for å delta på regatta, vi følger etter for å hjelpe dem hvis det blir nødvendig. (kanske vi kan være kjøttvekt) Akkurat nå er det så mye vind at vi vurderer å ligge her et døgn før vi går vidre til Nevis og St. Maarten. Littmye for oss med 35 knop over lang tid, det gjelder ikke liv for å nå frem. Da vi kom frem til Deshaies lå det en seilbåt som hadde mista motorkrafta utenfor bukta. Vi tilbydde dem hjelp hvis det var nødvendig. To dingyer lå klar i havna for å hjelpe dem for å sette anker, det var mye vind og mye styr, men de fikk buksert båten inn etter hvert. Veldig trangt her og vi sleten stund med å få plass mellom alle båtene, nå ligger vi med to anker og det er sandbunn, det burde holde i vindkastene som er heftig inn i mellom.