Rodny Bay

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Wed 16 Feb 2011 00:54
14:04.63N 60:56.89W
Starta kl 06.45 fra Port Elisabeth sammen med Fanteliv og Avventura. God vind over sundet mot St.Vinsent. Lå påover 8 knop lenge. Vinden var rundt 20-25 knop. Vi brukte motor siden vi skulle gå langt. Vinden stilna langs St.Vinsent, men tok seg opp i sundet mellom St.Vinset og St Lucia. Planen var å stoppe i Soufrier. Det gjorde vi også. Fanteøiv og Avventura gikk vidre. Ble møtt av bøyegutter langt ut, dårlig tegn. Da vi kom inn ankra vi opp med tau til land. Det ble en lite trivelig opplevelse. Plutselig startet et slgasmål mellom "våre" bøyegutter og en rivaliserende båt. Det ble kamp på liv og død. Båtføreren på den rivaliserende båten tok opp en stor kniv, en slik de kutter kokosnøtter med. ca en halv meter lang og begyte å fekte med den før han hoppa opp i den andre båten og begynte å hugge løs på båtføreren. At ingen ble drept er utrolig. Etter å ha slått han med kniven flere ganger, klasket han bredsiden til og traff han i hode. Det hele var veldig dramatisk og vi begynte å rope fra båtene som lå rundt for å prøve å stoppe dem. Til slutt kom en av de andre fra "vår" båt svømmende ut og fikk jaga karen over i den andre båten. Så kjørte den rivaliserende båten vekk. Vi var rimelig lamslått å fikk kontakt med vår båt. Det viste seg at båtføreren var skadet i hånda, men at det tilsynelatende gikk greit med han. Andreas svømte til land og løsna tauet og vi fikk hevet ankeret, betalte guttene og seilte vekk. Vi turte ikke ligge der i tilfelle de kom tilbake og lagde mere bråk. En opplevelse som viser at bøyeguttene lever et hardt liv hvor konkuransen er beihard. Det er rart at så mye kan skje for 20 EC-dollar. Vi seilte så vidre mot Rodny bay og komfrem før det ble mørkt. Nå ligger vi i havna og prøver å roe ned etter dagens dramatikk. Vi er glade for at det ikke gikk liv tapt, men det så veldig stygt ut da det pågikk.