Dag 6

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Fri 26 Nov 2010 12:08
20:45.71N 21:54.61W
fart 3,0
kurs 227
vindstyrke 8
vindretning 20
evt byger (max) lite vind, opp i 12 - 13 i natt
barometer 1008
skyer dis
generelt omvær
 
Går tregt dette, motorsiler i 5,4 knop. Men har brukt 60 av 300 liter diesel til nå. Værutsiktene er ikke de beste, blir mindre vind det neste døgnet. Nå håper vi på at passaten snart kommer. Ved seil klarer vi bare litt over 3 knop, og det er litt lite... Klarte ikke å holde mer en rundt 5 knop på kryss i natt før vi var nede i 3. Da ble det motor fra kl 05 imorges.
 
I går kveld fikk vi besøk av den engelske båten Mariposa. De hadde hadde fått ødelagt den PCen debruker til å ta ned værmeldinger og hadde ikke software til å legge inn på de andre PCene de hadde ombord. Progammet hadde vi og vi forsøkte først å seile side om side og overføre det via tråløst nettverk. Det gikk for tregt og vi måtte til slutt sende CDen fysisk over.Det gjorde vi ved at Mariposa kastet over en vanntett bag med line og vi fisket den opp og puttet CDen i.Så kastet vi den over til dem og de plukket  den opp. Alt foregikk for seil så det var rimelig spennende å ha en stor seilbåt så tett på i atlanterhavsdønningene. Men det gikk bra og forhåpentlgvis har de fått lastet ned værmeldinger nå. 
 
Ellers eramnnskapet trøtt i dag, ble mye slamring på kryss i natt og båten bremser veldig i bølgene. Ikke så greit å være på vakt eller å sove da. Totalt har vi seilt 620 nautiske og har godt over 2000 igjen....