Kirkwall, Orkenøyene

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 2 Jul 2011 16:08
58:59.20N 002:57.51W
Kort seilas fra Inverness til Kirkwall. Starta ut fra sealocken i Inverness rundt kl 14.30 og var fremme her på Orkenøyene 10.45 lokal tid. Blikkstille hav det meste av turen, men mye strøm rett utenfor Wick (nordspissen av fastlandet) og rett før Kirkwall. En stund gikk vi med 2 knops fart med vanlig 6 knops turtall på motoren. Vi var ca en halv time for sen til å få medstrøm siste delen av turen.Grunnen er at vi kom litt for sent ut av slusa i Inverness. Ellers har det vært lyst og fint hele natta og sola har gitt oss varme både i går og i dag. Her i havna traff vi fire andre norske båter, to av dem seilte vi med i Karibia. Vi blir her et par dager før vi går vidre mandag til Fair Isle sammen med en norsk båt.