Døgn 12

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Wed 11 May 2011 06:09
31:26.53N 42:13.48W
Helt sprøtt. Det er fullstendig vindstille og speilblank fjord. Før månen gikk ned i havet for 3 timer siden skinnte den opp og ga oss en fantasisk opplevelse. Nå er himmelen fult a stjerner og du kan se melkeveien tydelig. Utrolig vakkert er det. Det som ødelegger den store opplevelsen er duren av Hjalmar. Han går på 2200 omdreininger og skyver Fryd frem i litt over 5 knop. Synd vi ikke kan seile, men det er fra 1 til 2 knops vind fra sør-øst og det gir oss ingen fremdrift. Vi må nok belage oss på motor ennå en stund. Glad vi fylte opp 17 20-liters kanner. De er kommet godt med og vi har ennå diesel for over 4 dager, men det skal holde såvidt og vi må kanskje regne med å drive en dag uten noe særlig fremdrift før vinden igjen innhenter oss. Mn frem skal vi nok komme, man må bare være tolmodig. Vi har mat og vann i massevisog skal klare oss i over 14 dager til hvis det skulle være nødvendig... Men tviler på at vi rekker å komme frem til Horta før 17. mai. Men det gjør ikkeså mye, i fjor feiret vi også 17. mai på sjøen, men det var på Altafjorden.
 
Ellers er det kaldt på natta og vi er kledt i fullt seileutsyr, med ekstra bukse under. Vannemperaturen er sunket til under 20 grader. På dagen skinner fortsatt vårsola og varmer oss opp. Da kan vi sitte i shorts og t-shirt eller uten (altså t-shirt). Nå gjennstår bare å sende væroppdatering, denne bloggen og en liten statusmeld på FB så kan jeg gå å leggemeg. Andreas er stått opp og holder på å kle på seg for morgenvakten. Snart kommer solen opp i havet og nok en dag på dette store havet tar til. Takk for sms Kristin, vi hadde glemt av hele Grand Prixen, måtte den beste låt vinne. Regner med det er finale til helga?
 
Posisjon 31:26.53N 42:13.48W
fart 5,1
kurs ca 60 grader
vindstyrke 1-2
vindretning : hovedsakelig sør-øst (men det svinger rundt pga veldig lite vind)
evt byger (max) -
barometer 1015
skyer Skyfritt
generelt omvær
Blikkstille på fjorden. Nesten ikke dønninger, ikke som man kan merke i allefall. Vinden har holdt seg stabilt på 2-5 knop siste døgn med retning fra nord-vest så for et par timer siden snudde den, ble nesten borte og kom fra sør-øst.
Ellers er alt vel og vi har ca 285 liter diesel igjen. noe som skal gi oss 4, 7 dager med motor, hvis beregningene er rett...