Dag 14

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 4 Dec 2010 11:13
14:37.46N 32:34.63W
fart 5,1
kurs 274
vindstyrke 6 knop
vindretning 70 (kompass)
evt byger (max) vindstille i natt. Motorseilt hele natta...
barometer 1006
skyer litt cumulus m på sørsiden av oss og litt ØNØ 
generelt om vær Lite vind, 32 grader varmt.1 til 2 meters bølger (svell) vanntemp 32,1
 
Nå venter vi bare på litt mere vind, 12 knop hadde vært ypperlig for paraseilet. Forhåpentligvis kommer det snart, mulig vi skulle ha vært ennå litt lengre syd. I følge plotteren er det 1650 nm frem til målet, kan fort ta 14 dager å nå frem dit... Men litt jevn vind og 6 knops fart kan det gå raskere.Håper vi slipper å gå så mye mer for motor nå. Blir litt imeste laget. Har ca 200liter diesel igjen.
I morges snakka vi med "Trippel D", en annen ARC båt med en mor og to døtre. De har også paraseil og vi utveksla litt info om bruken. Sten Yngve mista en stor tunfisk i går. Hadde den på 5-6 meter fra båten før den glapp.Surt.Nå har vi laget egne sluker av plast og potetgullposer.De ligner blekkspruter, så for vi se om det hjelper. Ellers går dagene med til lesing og soving. Bendik er begynt på Narniabøkene, Wenche på Stieg Larsson og Andras på Patric OBrian. Vi andre svimer rundt og håper på litt mere vind....