9.døgn.snart fremme

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Mon 6 Jun 2011 06:32
 
Posisjon
fart 6,5 knop
kurs 90
vindstyrke 16
vindretning 350
evt byger (max) 29
barometer 1008
skyer ja, heldekke
generelt omvær Varierende sjø etter strøm og vind. Ellers kaldt og rått. Ca 5-6 timer til vi er fremme. Mye fiskefartøy og andre skip i natt. Måtte kjøre sikksakk mellom lanterner. Noen stod i ro og noen for full fart. Mye å holde styr på. Var to på vakt da det var på det meste. I går ettermiddag fikk vi varmgang i den ene batteribanken. Vi kjnete det på lukta. Skumle greier. fikk rykket ut regulatoren og stoppet ladingen på strømbanken. Spenningen gikk fort ned og temperaturen gikk ned. Må sjekke dette nærmere når vi kommer frem.  Like etter på møtte vi en storplanke som traff oss i siden. Brak. Den dundra forbi, vi lå i over 7 knop. Heldig vis ble ikke propell og ror skadet og vi fortsatte med samme fart og kurs. Nå like før jeg skulle sende denne fikk vi en telefon fra hovedredningssentralen. De hadde fått enbekymringstelefon fra en av våre venner hjemme. Jeg trodde først det var en fleip, men mannen var helt alvorlig. Bekreftelsen på at det var ekte kom et minutt senere da vi ble oppkalt på kanal 16 fra fransk kystvakt. De ville også vite om alt stod bra til. Utrolig effektivt redingssystemet er. Det tar ikke lng tid fra man tar kontakt før alarmen går. Vi er i fin form selv om vi er lei av sjø og vind. Nå er det kun timer igjen til vi er fortøyd....