5. døgn

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Wed 4 May 2011 06:01
24:41.64N 56:13.46W
Da ble det igjen littmere vær og det skrangler og bråker i båten etter hvert som bølgene tar oss. Vi har hatt fart fart i hele dag og i natt.Nå ha vi seilt over 1/4 av distansen til Azorene, og det er bra. Selv om lanturseilerroen har senket  seg er det ikke fritt for at det skal bl godt å komme frem. Men når det er sagt så går tiden faktisk ganske fort. Vakter og rutiner gjør at det er et system i det hele, dermed tar det ene det andre og plutselig er det natt igjen.  Vi håper bare været blir stabilt fremover, 15 - 20 knops vind er akkurat passe for en fin seilas. Har litt problemer med den store batteribanke. Har hvilespenning på 13.1 men ved belastning faller spenningen raskt ned til 12.3 og vidre ned til 12.1 etter 3-4 timer. Har heldigvis to banker og den lille banken fungerer normalt. Har satt ut slepegenerator så får vi se om det hjelper.Ellers har vi fått hilsen fra Per og Elisabet fra båten Oda i gamlelandet. Håper de snart får båten på vannet.
 
fart 5,5 - 6
kurs 71 grader
vindstyrke 16 knop
vindretning ca 310
evt byger (max) 23 knop rundt kl 02 UTC, Varte i 1,5 timer uten nedbør
barometer 1009
skyer: ligger ennå litt men er i ferd med å løse seg opp.
generelt omvær. Overskyet hele dagen og litt kaldere. Bølgene er blitt større og er litt rotete, men det går greit. Ltt kvalmende er det dog.