Dag13

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Fri 3 Dec 2010 11:21
14:52.24N 30:23.57W
fart 5
kurs 260
vindstyrke 11 knop
vindretning 12o grader
evt byger (max) I natt har vi hatt konstant my mer vind. fra 12 til 19knop. Forrige natt var det nesten like mye. Ser ut som vinden tar seg opp når det blir mørkt og holder seg til det blir lyst igjen.
barometer 1006
skyer: overskyet, disig
generelt omvær  31,7 grader, bølgehøyde på rundt en til en og en halv meter, litt rotete sjø.småregn i lufta
 
Starta med å seile paraseil i går kveld. Trodde vinden skulle holde seg rundt 10-11 knop.Men den tok seg opp gjevnt og trutt og til slutt lå det på rundt 14 - 15 med kast opp i 19. Vi revet ned paraseilet og gikk for vanlig seilføring. Men gikk     selvsagt kraftig ned i fart.Vinden har dreid og vi seiler nå på akterlig slør. Sliter med trimmen men prøver å finlese på Seil og riggtrim... I går hadde vi vaskesegmedbøtte-dag. Vannet er så varmt at det er fantasisk å bare helleen bøtte vann over seg. Vi svetter vannvittig og hele båten lukter svett kropp. Har sett mye flyvefisk. Store stimer suser over vannflata. To har havna på dekk. De er ganske store, og det var litt overraskende. Vi prøver å ta inn på det "norske feltet" som ligger foran oss,men de er et til to døgn unna. Når dem neppe igjen. Kanskje hvis vi får idielle forhold for paraseil. Ellers alt vel.
 
Ellers er det trivelig med tekstmeldinger på telefonen. Du kan sende dem gratis på www.iridium.com, vårt nr er 881631667099