Dag 17

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 7 Dec 2010 11:09
15:18.30N 37:47.35
fart 6,5
kurs 258
vindstyrke 20-25
vindretning 60 grader
evt byger (max) Byer hele natta, opp i 30 knops vindkast. Regn og tett med skyer. Den ene regnbygen etter den andre innhenter oss. Får god fart,men i natt like etter at vi hadde gått inn i tråget ble det nesten helt vindstille i 15 min før det tok seg opp ti 10-11knop. Men edet var veldig lite vind.Det har tatt seg opp nå på formiddagen.
barometer 1009
skyer Ja, tett rundt oss på alle kanter. Regnbyger på radar
generelt omvær Vinden endret både retning og styrke i natt. Retningen er nå bedre i forhold vår kurs.
 
Fikk veldig god fart ut på dagen  går og lå på 6 og 7 knop hele tiden. Opp i 7,8. Men så ble det nesten ingen vind i natt. Så da mista vi selvsagt noe av distansen som vi hadde klart å tjene inn. Men nå er vi oppe i fart igjen men har måtte reve kraftig ned på seilføringa. Båten ligger godt i sjøen og ikke mye å tverra. Men en god del gynging blir det. Spørs hva som er værst, å sitte nede å bli kvalm elller oppe å bli våt og kald (kun 24 grader, og full seilbekledning)