Døgn 11

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Tue 10 May 2011 05:50
30:16.46N 44.22.84W
Det så dårlig ut i morgentimene i dag, lite vind og lite fremdrift. Vi trimmet og styrte med seil men det hjelper lite når det ikke er vind. Men så i 9-tia tok det seg opp og vi fikk god fart i de neste 12 timene. Opp i 7,5 knop på det meste. Så igjen kl 21 begynte det å stine av igjen, vi trimma seil igjen og klarte å holde litt fart  i sjarken men kl 02 i natt hadde vi bare 4 knops vind og 1,5 til 2 knops fart...deprimerende. Vi hadde håpet å holde et døgn tilmed akseptabel fart før vi visste at det skulle bli vindstile i 3 døgn. Det var bare å purre Hjalmar, vår motor, og gi han elektrosjokk og lit diesel. Nå går vi formotor i rundt 5 knop og håper vi klarer å komme oss så langt som mulig før motvind møter oss frem mot Azorene. Det blir det seiling på kryss frem mot mål. Vi må også ikke brukefor mye diesel og trenger drivstoff for et pr dager når vi nærmer oss mål. Vi har i allefall litt over 300 ldiesel og det skal holde til litt over 5 døgn. Krysser fingrene for at vi kommer oss frem "i tide".
 
Ellers har et vært en flott dag. Vi har sett mengder av portugisiske krigskip (giftig manet), en hval som dukket 50meter fra båten, endel søppel som et gult plastfat, sammenbrettet melkekartong og det skipperen mente var en Swix skismurnigsboks... Ellerser vi ved godt mot om at vi kanskje er inne på 17 mai, evt dagen etter. Flaggene er i allefall lagt klart til stryking. Blir nok ikke bunad i år, men mulig sekkeløp på dekk...og evt pølser og brus.
 
Takk for sms Sen Yngve.Trivelig med meldinger langt til havs.I følge loggen er det nå 7 dager og 11 timer til vi er fremme....
 
Posisjon 30:16.46N 44.22.84W
fart 5 knop for motor og seil
kurs 50 grader
vindstyrke 3-5 knop
vindretning 350 -20 grader
evt byger (max) lite eller ingenting
barometer 1010
skyer delvis skyet men få