Døgn 8

Fryd
Wenche Magerøy/Ulf Dahlslett
Sat 7 May 2011 06:03
26:28.01N 49:53.50W
Lite vind har preget døgnet. Vi siger sakte fremover, det er litt kjedelig. Skulle gjerne hatt bedre fart,men sånn er det bare. Ikke så veldig mye å gjøre med det. Vi prøvde å seile sommerfugel i dag, to genoaer, en til hver side, men da gikk vi veldig rett øst. Platt lens med vestlig vind. Da vinden tok seg litt opp måtte vi skifte til vanlig seilføring. Men vinden ligger mest på 10-12 knop og da gjør ikke vi så god fart, oppi 5 knop avgtil, men mest på 4-tallet. Ellers ser det ut til å bli vindstlle om et par dager og da må vi igjen starte motor å gå rett mot mål.Det går litt diesel og vi må passe på å spare endel til vi nærmer oss Azorene, da vil vi trolig bli møtt av øst - nord-øst vind, altså motvind.Vi har brukt rundt 200 liter diesel og har ca 340 liter igjen. Det skal holde til litt over 5 dager med motorkjøring. 
I dag ringte Rune fra Opertune. De var kommet til Madeira og ventet på et vørvind forå kommeseg opp Irskesjøen. Vi når han nok ikke igjen, han skal værehjemmei Alta 1. juli. Veldig trivelig å snakke med han igjen. 
 
fart 4
kurs 64
vindstyrke 11
vindretning ca 300
evt byger (max) -
barometer 1007 (barometeret er ikke kalibrert, men det regner jeg med du har sett for lenge siden)
skyer -
generelt omvær: lite byger.Endel skyer, men mest i horisonten.